Quantcast
Channel: Hafta Hafta ve Ay Ay Hamilelik (gebelik) » NST testi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Gebelikte 40. Hafta (Hamilelik)

$
0
0

Heyecanlı bekleyiş nihayet bitti veeee mutlu SON !!!

40. Hafta Gebelik Anne

Sesli Dinle

Gebelikte 40. Hafta (Hamilelik) liste

Gebelik dönemindeki 40 haftalık süreci geçirdiniz. Artık bebeğinizi sevgiyle ve özlemle kucaklamanın zamanı. Bütün anneler ve bebekler kıymetlidir. Sağlıklı ve kolay bir doğum gerçekleştirmeniz herkesin temennisi ve duasıdır.

Düzenli ve şiddeti giderek artan kasılmaların başlaması, nişan bozulması olarak bilinen sümüksü tıkaçın gelmesi, suyunuzun gelmesi durumunda hastaneye giderek doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doğum zamanı başlayınca rahim ağzı yavaş yavaş açılmaya başlar. Bu açıklık 10 cm. civarına ulaştığında doğumun ilk evresi tamamlanmış olur.

Normal doğuma karar verildiği taktirde ultrason ve NST ile bebeğinizin sağlık durumunun iyi olması halinde henüz doğurmayan anne adayları 10 gün daha bekleyebilirler. Doğumlarda bu sürenin aşılması normal kabul edilir. Endişe etmenize gerek yok. Bu süre sonunda hala doğum gerçekleşmez ise suni sancı verilerek normal doğum beklenir. Suni sancıda başarısız olursa bebek sezaryen ile doğurtulur.

40. Hafta Gebelik Bebek

Sesli Dinle

40 hafta gebelik listeBebeğiniz ortalama 3300 gr. ağırlığında ve 51 cm. boyundadır. Doğum için hazır bir vaziyette beklemektedir. Bebeğinizin vücudunun %75′i sudan, % 15′ i ise yağdan oluşmaktadır. Cildi pembemsi, kırmızımsı bir renktedir. Saçları ve tırnakları uzamaya devam eder. Gelişimini tamamladığından hareket alanı iyice azalmıştır. Bebeğinizin doğumdan sonra da akciğerleri gelişmeye devam ederek sürfaktan üretimi yapıp, hava keselerini açık tutarlar.

40. Hafta Gebelik Anne Sütü

Sesli Dinle

Anne  Sütü listeDoğumdan sonra bebeğinizin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesi önerilmektedir. Anne sütü bebeğiniz için en sağlıklı besindir. Anne sütünde mikrop üremez, bozulmaz, hastalık kaynağı olmaz. İlk bir hafta memelerden “kolostrum” adı verilen süt gelir ve bu süt bebeğinizi besleyici ve enfeksiyondan koruyucu özelliktedir. Takiben ikinci haftada protein içeriği azalırken, laktoz, yağ ve toplam kalori içeriği artan “geçiş sütü” izler. Daha sonraki dönemlerdeki olgun anne sütü de emzirmenin başlangıcında karbonhidrattan, sonunda yağdan zengin olarak gelir. Anne sütü alan bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülür, beyin gelişimi daha iyidir, allerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda ateroskleroz, kanser ve multipl skleroz gibi hastalıklar daha az bildirilmektedir. Emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz ve kansızlık daha az görülmektedir.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images